Jangaard ble grunnlagt i 1931 og har vokst til å være en av Norges ledende produsent og eksportbedrifter av våt og tørket saltfisk. Jangaard har ni fiskeforedlingsplasser langs Norges kystlinje.

For å oppnå Jangaards kvalitetsstandard må fisken være fersk, skikkelig renset, ferdigsaltet og modnet i ca. tre uker før den tørkes. Jangaard sikrer kvalitetsråstoffet fra den lokale kystflåten med små fartøy. Jangaard unngår å fryse råvaren for å bevare mest mulig smak og protein. Jangaard bruker kun naturlige ingredienser.

Jangaard selger et tradisjonelt produkt og produserer produktet på en tradisjonell måte. I gamle dager ble fisken fullsaltet og deretter tørket på de skrånende steinene ved sjøen. I dag brukes samme fremgangsmåte, men fisken tørkes i perfekt tempererte tørkerom. Kvaliteten og ønsket tørrhet sikres gjennom tradisjonelle tilberedningsmetoder og ved å opprettholde en jevn temperatur i tørkerommet.

 

Uttalelse om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven)